Δήλωση Γ.Τσίπρα, ​ βουλευτή Δυτικής Αττικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τους λόγους που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση να καταψηφίσει την Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία εξηγεί μιλώντας στο Newsbomb.gr ο Γιώργος Τσίπρας, που μιλάει ανοιχτά για μία Συμφωνία που δεν προβλέπει τη συνδρομή σε περίπτωση παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, ενώ υποστηρίζει ότι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η χώρα με βάση τη συμφωνία, όπως για συμμετοχή της σε περιπέτειες στη δυτική Αφρική, καθιστούν της συμφωνία ανισοβαρή.

«Ποιος είναι ο βασικός στόχος του μνημονίου; Είναι να έχουμε για χρόνια μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα. Δεν είναι εφικτά τα πλεονάσματα συγχρόνως με τους στόχους της ανάπτυξης. Γιατί στερούν βασικούς πόρους που έχει ανάγκη η κοινωνία μας» (Ευκ. Τσακαλώτος, 8/5/14).

Η νέα αμερικανική ηγεσία ξεκίνησε στην εξωτερική πολιτική δραστήρια και επιθετικά. Με επίθεση φιλίας σε παραδοσιακούς φίλους και πιο αποφασιστικά απέναντι στους γεωπολιτικούς αντιπάλους των ΗΠΑ.

Η συνέντευξη του Γιώργου Τσίπρα, Βουλευτή Δυτικής Αττικής και Αναπληρωτή Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην εφημερίδα Political και στον δημοσιογράφο Αντώνη Αντωνόπουλο

Σελίδα 1 από 8