ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Ερωτήματα που έχει κάθε λογικός άνθρωπος ,απαλλαγμένος από «κομματική τύφλωση» για το «εξοπλιστικό πρόγραμμα» , θέτει ο κ.Γιώργος Τσίπρας διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέντευξη του στο militaire channel.

Επισημαίνει ότι ακόμη το κόμμα του δεν έχει τοποθετηθεί και υπενθυμίζει ότι το θέμα F-35 , η αναγκαιότητα του, η επιχειρησιακή του χρησιμότητα και το κόστος του, δεν έχει συζητηθεί πουθενά! Απλά ανακοινώθηκε.

Ο κ.Τσίπρας θέτει το ζήτημα του εξοπλιστικού σχεδιασμού της χώρας, ο οποίος απ΄ ότι φαίνεται δεν υπάρχει! Κάπως έτσι φαίνεται ότι φθάσαμε με τυμπανοκρουσίες στην ανακοίνωση του F-35, ενός αεροσκάφους που δεν θα είναι 100% ελεγχόμενο από την Ελλάδα, αν θελήσει να το χρησιμοποιήσει για δικές της αποστολές.
Θέτει σωστά το μέγα ζήτημα των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν είναι άλλο από την ενίσχυση του Στόλου αλλά και της αεράμυνας της χώρας. Οι «λύσεις» που προτείνει για το ΠΝ η κυβέρνηση είναι αστείες και για την αεράμυνα απλά δεν έχει ασχοληθεί καν!

Τέλος στο τραπέζι της συζήτησης το μέγα έγκλημα που έχει γίνει με την απόλυτη αδιαφορία να κερδίσει η αμυντική βιομηχανία έστω και τα ελάχιστα από ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που ήδη αγγίζει τα 10 δις!
Περισσότερα στο militaire.gr