ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο στόχος μετά το συνέδριο είναι μια συντεταγμένη λειτουργία και να βρει ο ΣΥΡΙΖΑ την περπατησιά του

Στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τετραήμερες εργασίες ενός επεισοδιακού συνεδρίου αναφέρθηκε ο διευθυντής της Κ.Ο. του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας. 

Οπως είπε, η εικόνα του συνεδρίου δεν ήταν καλή, «υπήρχε ένταση που θα μπορούσε να μην είχε υπάρξει, όπως και γιουχαΐσματα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε πως η λύση που δόθηκε εξέφρασε την πλειοψηφία των συνέδρων να μην πάμε σε κατάσταση εσωστρέφειας.
«Εχουμε μπροστά μας 100 μέρες για τις ευρωεκλογές, δεν μπορούμε να φάμε τις 50 να ασχολούνται όλοι με αυτό. Αυτός είναι ο πρόεδρος, πάμε στις επόμενες εκλογικές μάχες με πρώτη τις ευρωεκλογές» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ερωτηθείς αν είναι ελκυστικός ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως «το συνέδριο εν μέρει μας τραυμάτισε, δεν μας έκανε καλό, αλλά έχουμε τρεις μήνες μπροστά μας να διορθώσουμε την εικόνα αυτή».

Πρόσθεσε ότι ο στόχος μετά το συνέδριο είναι μια συντεταγμένη λειτουργία και να βρει ο ΣΥΡΙΖΑ την περπατησιά του.

«Κανείς δεν έχει λευκή επιταγή»
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «κανείς δεν έχει ποτέ λευκή επιταγή, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας είχε», σημειώνοντας πως οι αποφάσεις των συνεδρίων έχουν ορίζοντα τριετίας. «Από τη μια μεριά κανείς δεν έχει λευκή επιταγή, από την άλλη κανείς δεν είναι υπό προθεσμία» υπογράμμισε. 

Αναφερόμενος στη στάση του Αλέξη Τρίπρα, ο οποίος δεν είχε τοποθετηθεί δημοσίως μέχρι λίγες ώρες πριν από το συνέδριο, έκρινε πως «τώρα στο συνέδριο έπρεπε να μιλήσει. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε κιόλας να είναι εκεί. Δεν είναι καμένο ούτε εξαντλημένο το κεφάλαιο Τσίπρας, όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά για τη δημοκρατική παράταξη».
Κακώς έθεσε θέμα εμπιστοσύνης ο κ. Κασσελάκης στο πρόσωπό του εξαρχής, σχολίασε.

«Διεμβολισμός του Κέντρου από Μητσοτάκη»
Στην ερώτηση αν η κ. Γεροβασίλη θα αμφισβητήσει τον Στέφανο Κασσελάκη, τόνισε πως «το συνέδριο έληξε και πάμε ενωμένοι τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές. Το κρίσιμο είναι να πάμε καλά στις ευρωεκλογές».

Ερωτηθείς πού απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι πρέπει να ξανακερδηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος που ψήφιζε αριστερά της ΝΔ.

«Από τα αριστερά μέχρι το δημοκρατικό Κέντρο είναι ο κόσμος στον οποίο απευθυνόμαστε. Είναι άλλη συζήτηση πώς αυτοπροσδιορίζεται ένα κόμμα. Αυτή ήταν και η επιτυχία του Μητσοτάκη, ο διεμβολισμός του Κέντρου», κατέληξε.
kathimerini.gr