Τους λόγους που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση να καταψηφίσει την Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία εξηγεί μιλώντας στο Newsbomb.gr ο Γιώργος Τσίπρας, που μιλάει ανοιχτά για μία Συμφωνία που δεν προβλέπει τη συνδρομή σε περίπτωση παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, ενώ υποστηρίζει ότι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η χώρα με βάση τη συμφωνία, όπως για συμμετοχή της σε περιπέτειες στη δυτική Αφρική, καθιστούν της συμφωνία ανισοβαρή.

«Ποιος είναι ο βασικός στόχος του μνημονίου; Είναι να έχουμε για χρόνια μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα. Δεν είναι εφικτά τα πλεονάσματα συγχρόνως με τους στόχους της ανάπτυξης. Γιατί στερούν βασικούς πόρους που έχει ανάγκη η κοινωνία μας» (Ευκ. Τσακαλώτος, 8/5/14).

Η νέα αμερικανική ηγεσία ξεκίνησε στην εξωτερική πολιτική δραστήρια και επιθετικά. Με επίθεση φιλίας σε παραδοσιακούς φίλους και πιο αποφασιστικά απέναντι στους γεωπολιτικούς αντιπάλους των ΗΠΑ.

Η συνέντευξη του Γιώργου Τσίπρα, Βουλευτή Δυτικής Αττικής και Αναπληρωτή Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην εφημερίδα Political και στον δημοσιογράφο Αντώνη Αντωνόπουλο

Το μπαλάκι μοιραία ξαναπηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία(…). Που πρέπει να έχει συνείδηση ποια ήταν τα λάθη του παρελθόντος αν δεν θέλει να τα επαναλάβει. Που πρέπει να αποκτήσει τους αναγκαίους δεσμούς με την κοινωνία, τη μόνη που μπορεί να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα ποιες πολιτικές μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει.

Σελίδα 1 από 8