Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Τσίπρας, σε συνέχεια σχετικής επιστολής του Αγροτικού συνεταιρισμού Μεγάρων, με θέμα: «Αφαίρεση της πιστοποίησης πολλών Συνεταιρισμών για τη συλλογή και καταχώρηση αιτήσεων επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ)».

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:

Σας προωθείται η επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού των Μεγάρων.

Με την επιστολή 611 της 24/2/22 ο Συνεταιρισμός εκφράζει την αδυναμία του φορέα να ανταποκριθεί στις νέες προϋποθέσεις, στα κριτήρια και στα χρονοδιαγράμματα προκειμένου να παραμείνει πιστοποιημένος φορέας - πύλη (Κέντρο Υποδοχής Δηλώσεων - ΚΥΔ) για τη συλλογή και καταχώρηση δηλώσεων στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ). Ως αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός των μελών του Συνεταιρισμού των Μεγάρων δεν θα δύνανται στο εξής να υποβάλλουν την αίτηση χορήγησης ενίσχυσης στην περιοχή τους. Προβλήματα θα υπάρξουν και στην αποτύπωση και καταγραφή των αγροτικών εκμεταλλεύσεων ή των παραγόμενων προϊόντων από αυτές, ώστε η διανομή των ενισχύσεων να είναι διαφανής και δίκαιη.

Παρακαλούμε για την απάντηση σας και την ενημέρωση μας σχετικά με τις ενέργειές σας για το ζήτημα της άμεσης διευθέτησης του προβλήματος του Συνεταιρισμού των Μεγάρων. Οι δυσκολίες του Συνεταιρισμού των Μεγάρων είναι ενδεικτικές της αδυναμίας πολλών συνεταιρισμών - πιστοποιημένων ΚΥΔ ανά την επικράτεια να ανταπεξέλθουν στα στενά χρονοδιαγράμματα, στην κοστοβόρα διαδικασία, στις υπερβολικές απαιτήσεις για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και για προσωπικό προκειμένου να εξακολουθήσουν να εξυπηρετούν τα μέλη τους ως πιστοποιημένοι φορείς - πύλες για τη συλλογή και καταχώρηση δηλώσεων - αιτήσεων για τη λήψη επιδοτήσεων.

Συνημμένη η επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού των Μεγάρων.

 

Η επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού των Μεγάρων

syriza.gr