«Δεν πρόκειται για αναγραμματισμό, για παράλειψη λέξης, για λαθάκι. Πρόκειται ξεκάθαρα για σκόπιμη, συνειδητή διαστρέβλωση» τονίζει ο Γιώργος Τσίπρας

Την έντονη αντίδραση του Γιώργου Τσίπρα προκάλεσε η ενέργεια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) να διαστρεβλώσει την ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και να αλλάξει εντελώς το νόημα της τοποθέτησης.
Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, «τον τελευταίο καιρό πρέπει να αναζητώ τυχόν διαστρεβλώσεις όσων λέω. Προφανώς, κάποιους έχω ενοχλήσει. Αλλά ότι το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας δημόσιος οργανισμός, θα γίνει το ίδιο μονταζιέρα του αισχίστου είδους, ομολογώ δεν το περίμενα».

«Στην ομιλία μου ως εισηγητής για τη συμφωνία Ελλάδας-ΗΑΕ στη Βουλή ανέφερα επί λέξει: Η Δύση "κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ενίσχυση της μιας πλευράς, του αμυνόμενου. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κοστίσει η εισβολή και η κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου στη Ρωσία. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την πλήρη ρήξη των σχέσεων Δύσης -και ειδικά της Ευρώπης- με τη Ρωσία. Αλλά δεν κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τον τερματισμό του πολέμου και της εισβολής".
Ο συντάκτης του ΑΠΕ πρόσθεσε απλώς μια λεξούλα, το "δυστυχώς". "Δυστυχώς πράττει ό,τι είναι δυνατόν για την ενίσχυση της μιας πλευράς, του αμυνόμενου κλπ κλπ". Στο σχετικό βίντεο το «δυστυχώς» δεν υπάρχει. Στα πρακτικά της Βουλής δεν υπάρχει. Δεν πρόκειται για αναγραμματισμό, για παράλειψη λέξης, για λαθάκι. Πρόκειται ξεκάθαρα για σκόπιμη, συνειδητή διαστρέβλωση που αντιστρέφει την ουσία όσων υποστήριξε βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου ως εισηγητής κατά τη συζήτηση της συγκεκριμένης Συμφωνίας» τονίζει ο Γιώργος Τσίπρας και προσθέτει:


«Ότι το ΑΠΕ και η ιστορία του θα στιγματιζόταν από τη στιγμή που το ανέλαβε υπό την εποπτεία του ο εντιμότατος κ. Μητσοτάκης ήταν αναμενόμενο. Ότι θα έπεφτε τόσο χαμηλά, σε τέτοια αθλιότητα, δεν ήταν αναμενόμενο.

Απαιτώ από το ΑΠΕ την άμεση αναγνώριση της σκόπιμης διαστρέβλωσης και την παραίτηση των υπευθύνων».

Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε ο Γιώργος Τσίπρας:


avgi.gr