Αν πάψει να λειτουργεί το εργοστάσιο του Υμηττού στις ημερομηνίες που προστάζει το Υπουργείο Οικονομικών θα υπάρξει πάγωμα επ’ αόριστον της παραγωγής, με κίνδυνο να κλείσει το εργοστάσιο και με σημαντικές συνέπειες για την ασφάλεια αμυντικού εφοδιασμού της χώρας, τη δημόσια αμυντική βιομηχανία και τους εργαζόμενους

Αναλυτικά η δήλωση Γιώργου Τσίπρα, Αν. Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Το σωματείο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ενημερώθηκε ότι το Υπουργείο Οικονομικών απαιτεί τη μεταφορά του εργοστασίου του Υμηττού στο Λαύριο ή στη Μάνδρα ως το τέλος του έτους και της Διοίκησης ως τα τέλη Αυγούστου!

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή προετοιμασία στις εγκαταστάσεις του Λαυρίου προκειμένου να συνεχιστεί εκεί απρόσκοπτα η παραγωγή του εργοστασίου του Υμηττού, καθώς δεν έγινε καμία ενέργεια για την κατασκευή νέου εργοστασίου, που θα υποδεχθεί τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου πυρομαχικών του Υμηττού, βασική προϋπόθεση για την μετεγκατάσταση. Η μετεγκατάσταση μετά από όλη την αδιαφορία και εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να ολοκληρωθεί στις προθεσμίες που θέτει το Υπουργείο Οικονομικών.


Αν πάψει να λειτουργεί το εργοστάσιο του Υμηττού στις ημερομηνίες που προστάζει το Υπουργείο Οικονομικών θα υπάρξει πάγωμα επ’ αόριστον της παραγωγής, με κίνδυνο να κλείσει το εργοστάσιο και με σημαντικές συνέπειες για την ασφάλεια αμυντικού εφοδιασμού της χώρας, τη δημόσια αμυντική βιομηχανία και τους εργαζόμενους. Το δε Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραμένει απλός θεατής των παραπάνω εξελίξεων.
left.gr