Κοινή δήλωση Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα και Αν. Τομεάρχη Γιώργου Τσίπρα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Το μπαράζ αεροπορικών παραβιάσεων και υπερπτήσεων πάνω από μικρά αλλά και μεγάλα νησιά από οπλισμένα τουρκικά μαχητικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δημιουργούν σοβαρό προβληματισμό σχετικά με:

1. Την αποτελεσματικότητα της αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής, η οποία δείχνει δεδομένη, φοβική, ασυντόνιστη και ανίκανη να εκτιμήσει τις τρέχουσες γεωπολιτικές διαστάσεις όχι μόνο του διεθνούς, αλλά και του εθνικού μας περιβάλλοντος. Είναι η ελληνική κυβέρνηση αποφασισμένη να περάσει σε φίλους και συμμάχους, και σε διεθνείς οργανισμούς, το μήνυμα της πραγματικής διάστασης της τουρκικής απειλής και να απαιτήσει ενέργειες αντίδρασης;

2. Τον τρόπο αντιμετώπισης των πρωτοφανών προκλήσεων, που δημιουργεί ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των ενεργειών σε πολλά επίπεδα.

Λόγω της κρισιμότητας του θέματος και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ζητούμε πλήρη ενημέρωση από τον ΥΠΕΘΑ για τα παραπάνω συμβάντα, και ειδικότερα για τα σχετιζόμενα ζητήματα με την αεράμυνα.
syriza.gr