«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει το αμοιβαία επωφελές πλαίσιο συνεργασιών που πρέπει να έχει η χώρα, όταν επιστρέψει στην κυβέρνηση»

«Η αντίληψη της ΝΔ είναι να παραχωρεί τα πάντα στις ΗΠΑ χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Αυτή η πολιτική μας βάζει σε κινδύνους ενώ θα φέρει με μεγαλύτερη φόρα όλες τις αρνητικές επιπτώσεις του πολέμου», είπε Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Τσίπρας.

«Εξαρτήσεις της Ελλάδας από τις ΗΠΑ υπήρχαν πάντα. Όμως πάντοτε οι πρωθυπουργοί της χώρας δεν παραχωρούσαν τα πάντα μόνο και μόνο για να υπάρχει περισσότερη αμερικανική παρουσία και πάντα διατηρούσαν το δικαίωμα της ανανέωσης των διαπραγματεύσεων. Αυτό το δικαίωμα η κυβέρνηση Μητσοτάκη το απεμπολεί χωρίς να μας εξηγεί γιατί είναι καλό για την Ελλάδα να το κάνει.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει, η μόνη χώρα η οποία αδιαφορώντας παντελώς για τα δικά της συμφέροντα προσχωρά στη γραμμή των προθύμων και αυτή είναι η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν είμαστε μία κυρίαρχη ανεξάρτητη χώρα, μία αποικία, ή μέσο αποικία. Είναι προφανές ότι η συμφωνία αυτή είναι απολύτως ετεροβαρής καθώς δίνουμε τα πάντα χωρίς να παίρνουμε τίποτα. Η συμφωνία αυτή δεν αναβαθμίζει τη χώρα μας και δημιουργεί μεγαλύτερους κινδύνους, αφού όταν κάποια χώρα είναι δεδομένη και προβλέψιμη, δεν την υπολογίζουν. Η αναβάθμιση των τουρκικών f-16 άλλωστε, δείχνει ξεκάθαρα πόσο υπολογίζουν την ελληνική κυβέρνηση».

left.gr