Σίγουρος ότι ο κόσμος θα αναγνωρίσει το έργο και την προσπάθεια της κυβέρνησης που κράτησε την χώρα όρθια μετά από τα μνημόνια που υπέγραψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δηλώνει στα Dikaiologitika News ο Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος σήμερα είναι διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού και «κατεβαίνει» για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Δυτική Αττική.

Στην συνέντευξη, ο Γιώργος Τσίπρας υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις λυσσώδεις επιθέσεις που δέχεται από εγχώρια και όχι μόνο συμφέροντα, κατάφερε να βάλει μπροστά την οικονομία της χώρας, να τελειώσει τα μνημόνια για την Ελλάδα και όλα αυτά χωρίς ποτέ να απολέσει την αριστερή του ταυτότητα που σημαίνει την στήριξη των αδυνάτων. Αναλυτικά ο υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής αναφέρει:

- Τι πιστεύετε ότι φταίει και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε και στις τρεις κάλπες που στήθηκαν το περασμένο διάστημα;

Νομίζω ότι ο κόσμος κουράστηκε από τα μνημόνια και την ταλαιπωρία που του έχουν φέρει στην ζωή του. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ καταφέραμε να στηρίξουμε τους αδύνατους και ταυτόχρονα να μοιράσουμε τα βάρη στην κοινωνία. Πήραμε στις εκλογές το μήνυμα ότι υπήρξε υπερβολική πίεση πάνω στην μεσαία τάξη. Σύμφωνα και με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήρθε η ώρα η μεσαία τάξη να απαλλαγεί από υπερβολικά βάρη που κλήθηκε να σηκώσει. Η μη μείωση του αφορολογήτου μαζί με την μείωση του ΕΝΦΙΑ καθώς και την μείωση των φορολογικών συντελεστών αποδεικνύουν τις προθέσεις μας . Και εδώ θέλω να προσθέσω ότι από την στιγμή που η οικονομία μας αρχίζει να τρέχει η κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε λήψη και άλλων μέτρων ανακούφισης των φορολογουμένων.
Πρέπει όμως να επισημάνω ότι όλες τις υπέρμετρες επιβαρύνσεις τόσο των λαϊκών στρωμάτων όσο και της μεσαίας τάξης τις βρήκαμε από την καταστροφική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα η ρύθμιση των 120 δόσεων με μεγάλη μείωση και των αρχικών οφειλών στον πρώην ΟΑΕΕ που ήδη υλοποιείται με τεράστια ανταπόκριση στοχεύει στο να απαλλάξει τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες από αυτές τις παλαιότερες υπέρμετρες επιβαρύνσεις. Θέλαμε να την εφαρμόσουμε από νωρίτερα αλλά έπρεπε πρώτα να επιτευχθεί η έξοδος από την μνημονιακή εποπτεία.
Εμείς τώρα ως κυβέρνηση έχουμε ως στόχο αυτή την 4ετια να δώσουμε βάρος στην ανάπτυξη χωρίς όμως να χάσουμε την κοινωνική μας ευαισθησία και το ανθρώπινο πρόσωπο που έχουμε ως κόμμα που έρχεται από την Αριστερά. Οι πολίτες γνωρίζουν την κοινωνική πολιτική που έχουμε ασκήσει. Την έχουν ζήσει και πιστεύω ότι ξέρουν πολύ καλά ότι η συντηρητική και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σκοπεύει χωρίς να το κρύβει να καταργήσει τα φιλολαϊκά μέτρα που έχουμε πάρει υπακούοντας στις οδηγίες των συμφερόντων που την στηρίζουν.

- Θεωρείται ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να αντιστρέψει την διαφορά των 9,5 μονάδων που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με την Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές;

Το μήνυμα το πήραμε και τα λάθη μας τα έχουμε αναγνωρίσει. Ξέρουμε τι έγινε και ξέρουμε πως θα τα διορθώσουμε. Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος δεν έχει δει την δουλειά που κάνουμε. Ο κόσμος γνωρίζει τα «θηρία» που παλέψαμε σε Ευρώπη και Ελλάδα για να καταφέρει η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της. Εμείς διατηρούμε το ηθικό μας πλεονέκτημα απέναντι στις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που βάδιζαν πάνω στη διαπλοκή και την εξυπηρέτηση συμφερόντων για τους λίγους και όχι τους πολλούς Και αισιοδοξούμε ότι στις εθνικές εκλογές ο πολίτης θα μας δώσει και πάλι την εντολή να οδηγήσουμε την χώρα στην ευημερία και την ανάπτυξη χωρίς εξαρτήσεις, βαρίδια και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Αυτή την αισιοδοξία που στηρίζεται στην εκπροσώπηση των πολιτών εκφράζουμε όταν λέμε “και όμως γυρίζει”

- Ως άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού δεν βλέπατε ότι χάνατε τις εκλογές; Δεν βλέπατε ότι η κοινωνία δεν συμφωνεί πια με την πολιτική σας;

Με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου στηρίζει την πολιτική μας. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών ήταν η αποχή, που έπληξε κυρίως τις δικές μας δυνάμεις, Ο στόχος μας είναι αυτοί που έφυγαν από εμάς να ξαναγυρίσουν στην κάλπη. Η μη συμμετοχή σημαίνει ότι αφήνεις τους άλλους να αποφασίζουν για το δικό σου μέλλον. Μέσα από την προεκλογική εκστρατεία που ξεκινήσαμε θα πούμε στον κόσμο τους στόχους μας, το πρόγραμμα μας, τις προτεραιότητες που έχουμε για την νέα κυβερνητική θητεία με κεντρικό μήνυμα την ελπίδα για το μέλλον. Η μάχη που θα διεξαχθεί προεκλογικά είναι ανάμεσα στην ελπίδα ακόμη και μέσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και στην παραίτηση που εκφράζεται με την αποχή.
Θέλω να τονίσω εδώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκε ποτέ έξω από την κοινωνία. Είμαστε κομμάτι της, προερχόμαστε από αυτή και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε μέσα της. Εμείς δεν είμαστε ούτε πορφυρογέννητοι, ούτε τζάκια έχουμε και το επαναλαμβάνω δεν χρωστάμε σε κανέναν.

- Ως υποψήφιος βουλευτής στην Δυτική Αττική ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχετε για την περιοχή;

Η Δυτική Αττική είναι μια περιοχή δοκιμασμένη από τις αδικίες που έχουν γίνει εις βάρος της στο παρελθόν. Αυτή η κατάσταση, λοιπόν, θα δουλέψω για να αλλάξει. Δεν γίνεται ότι δεν μας αρέσει να το πετάμε στην Δυτική Αττική. Ήρθε η ώρα πλέον να γίνει αλλαγή στο σχέδιο που είχαν οι προηγούμενοι.

Τα σκουπίδια σε πρώτη φάση να φύγουν και η παλιά χωματερή στα Άνω Λιόσια να γίνει περιβαλλοντικό πάρκο και χώρος παραγωγής φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας. Θέλω εδώ να τονίσω ότι αυτές οι επιλογές μας δεν γίνονται χωρίς συγκρούσεις. Όταν αποφασίζουμε να μην συγκεντρώνονται τα απορρίμματα όλης της Αττικής στα Δυτικά σημαίνει ότι πιέζουμε άλλες περιοχές να αναλάβουν μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί. Σε τέτοια ζητήματα δεν μπορείς να τα έχεις με όλους καλά αλλά αποφασίζεις με γνώμονα το σωστό. Πιστεύω ότι οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια τι εννοώ και θα στηρίξουν τις αποφάσεις μας.

Η Μάνδρα δεν πρόκειται να ξαναπλημμυρίσει. Έγιναν και γίνονται έργα στην περιοχή για να μην συμβούν ποτέ ξανά τέτοιες τραγωδίες. Ταυτόχρονα γίνονται και έργα υποδομής ώστε η περιοχή να ανακάμψει οικονομικά. Στον Ασπρόπυργο δίνεται βάση στην βιομηχανική ανάπτυξη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπολογίζουμε το περιβάλλον. Στην Ελευσίνα όλοι γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει από την πρώτη στιγμή για την αναβάθμιση της πόλης. Για τα Μέγαρα θέλουμε να διατηρήσουμε την φυσιογνωμία της πόλης και άμεσα έχουμε προχωρήσει σε προστασία των εκτάσεων που κάηκαν πέρυσι.
Η Δυτική Αττική μέσα στα τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει να αλλάζει και θα αλλάξει.


dikaiologitika.gr