Ο βουλευτής Δυτικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Τσίπρας, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Δήμο Ασπροπύργου.

Η 19η Μαΐου είναι μέρα μνήμης και περισυλλογής. Ο εθνικισμός τρέφει το μίσος που οδηγεί στον πόλεμο και στη συμφορά. Οι Πόντιοι ήρθαν αντιμέτωποι με τον τουρκικό εθνικισμό πριν από 103 χρόνια, με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και πρόσφυγες.
Η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων είναι και μέρα υπόμνησης της ανάγκης ειρηνικής συνύπαρξης. Η δημαγωγία και η πατριδοκαπηλία δεν έχουν θέση αυτή την ημέρα. Η ανάμνηση των θυμάτων θέτει ως χρέος να εργαστούμε για να μην ξαναγίνει καμία γενοκτονία. Η Ελληνική Πολιτεία έχει αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά οφείλει να αγωνιστεί και για τη διεθνή αναγνώριση της.

Η διατήρηση της μνήμης της 19ης Μαΐου και η αναγνώριση της συμβολής του Ποντιακού Ελληνισμού στο πολιτικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό πεδίο, πρέπει να συνοδευθεί με την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων των Ποντίων της Δυτικής Αττικής, όπως στον Δήμο Ασπροπύργου. Καλούμε την κυβέρνηση να ενσκήψει στην σημερινή πραγματικότητα με σεβασμό στους ξεριζωμένους Πόντιους.

megaratv.gr