Αποτυχία της διπλωματικής στρατηγικής της ελληνικής κυβέρνησης.

«Είναι απολύτως καταδικαστέες οι δηλώσεις του Τσαβούσογλου και είναι προφανές ότι υπάρχει κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας σε μια περίοδο που προσπαθεί να ομαλοποιήσει ή να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με μια σειρά από χώρες της περιοχής του Περσικού Κόλπου και της Ανατολικής Μεσογείου, εκτός από την Ελλάδα» επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Γιώργος Τσίπρας, αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Στη Μαρία Θανασούλια και στον Κώστα Σαββόπουλο εξήγησε πως «αυτό που επίσης είναι σαφές είναι η αποτυχία της διπλωματικής στρατηγικής της ελληνικής κυβέρνησης με όλες τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το τελευταίο διάστημα όπου αποδεικνύεται ότι δεν έχει καταφέρει απολύτως τίποτα σε κάποια οποιαδήποτε αλλαγή στάσης ή διαφοροποίηση συμμάχων και ετέρων στα Ελληνοτουρκικά ενώ έχουμε την κλιμάκωση της Τουρκίας».

«Υπάρχει από όλους μια στάση βρείτε τα μόνοι σας» και εξήγησε ότι η πολιτική του καλού παιδιού προς τις ΗΠΑ, την οποία η ΝΔ ακολουθεί, δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα» εξήγησε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.


avgi.gr