Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να στείλει άρματα στην Ουκρανία, παρά η άμυνα της χώρας

Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να εκπληρώσει δεσμεύσεις προς τρίτες χώρες και να στείλει άρματα στην Ουκρανία, παρά η άμυνα της χώρας και το πότε θα γίνουν οι αντικαταστάσεις αυτών αρμάτων, τόνισε ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή 7-10 με την Νικόλ Λειβαδάρη και Κώστα Καλέτσιο.
Ο κ. Γιώργος Τσίπρας ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία όχι μόνο για την ασφάλεια των νησιών, αλλά και εξαιτίας του αιτήματος για αποστρατικοποίησή τους, που - όπως ανέφερε - δεν είναι μόνο από την Τουρκία, αλλά υπάρχουν και άλλες πλευρές που «ερωτοτροπούν» προς αυτή την κατεύθυνση.

Από τότε που ξεκίνησε η Τουρκία να κλιμακώνει την ρητορική της σε ό,τι αφορά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου η στάση τόσο Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ δεν αναφέρει καθόλου το δικαίωμα άμυνας των νησιών, είπε ο κ. Τσίπρας.
Οι πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν δείχνουν ότι ανθίσταται σε αυτή την πρακτική, είπε ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, και ανέφερε ότι η Τουρκία πρέπει να απομονωθεί όσο τηρεί αυτή την επιθετική ρητορική.
Υπάρχει μεγάλο ζήτημα διαχείρισης στις αμυντικές δαπάνες, καθώς είμαστε η πρώτη χώρα στο ΝΑΤΟ σε δαπάνες ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ, για πρώτη φορά στην ιστορία μας, συνέχισε ο Γιώργος Τσίπρας και σημείωσε ότι δεν μπορεί να έχει μεγάλες δαπάνες και η αμυντική βιομηχανία να καταρρέει.

naftemporiki.gr