Άγνωστες λέξεις για την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, η ανακύκλωση, η προδιαλογή, η επανάχρηση, η κομποστοποίηση, η κυκλική οικονομία, η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας και, τελικά, η ίδια η λογική.

Ο υφιστάμενος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) προέβλεπε την επεξεργασία των σκουπιδιών που προέρχονται από την Αθήνα σε δύο εργοστάσια μέσα στον κεντρικό τομέα των Αθηνών, με βάση την αρχή της εγγύτητας και της ισόρροπης αποκεντρωμένης εξυπηρέτησης των αναγκών.

Αντίθετα, με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) που εγκρίθηκε οριακά από το πρόσφατο περιφερειακό Συμβούλιο του κ Πατούλη, με ψήφους 51 υπέρ και 49 κατά, ακυρώνεται ο υφιστάμενος ΠΕΣΔΑ, και επικυρώνεται ειλημμένη κυβερνητική απόφαση της Διυπουργικής ΣΔΙΤ, που προβλέπει τη μεταφορά 400χιλ τόνων αποβλήτων της Αθήνας στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή της Φυλής, προς επεξεργασία.

Τι σημαίνει αυτό για τη Δυτική Αττική; Σημαίνει, απλά, ότι η λειτουργία της χωματερής της Φυλής, της μεγαλύτερης χωματερής στην Ευρώπη, όχι μόνο παρατείνεται στο διηνεκές, αλλά γιγαντώνεται κιόλας! Ο Γιώργος Πατούλης, πιστός στις ιδεολογικές εμμονές της Νέας Δημοκρατίας, αντιμετωπίζει τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής ως πολίτες β’ κατηγορίας και καθιστά και επισήμως την Φυλή “πίσω αυλή” της Αττικής.

Δυναμιτίζει, ουσιαστικά τη συνολική στρατηγική και τον ισχύοντα Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Αποβλήτων που κατέστρωσε η προηγούμενη διοίκηση, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές οδηγίες.

Δεν είναι αυτό το μέλλον που θέλουμε για τον λαό της Δυτικής Αττικής.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Βουλευτής Δυτικής Αττικής
Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας